Diete

Publiciatate



Tarte cu cartofi și ciuperci

Data adăugării: 2010-12-14 18:32:45
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Ingrediente:

• 2 linguri de ulei vegetal;
• 3 cartofi curățați și dați pe răzătoare;
• o ceapă medie;
• 1 ou bătut ușor;
• 2 linguri de făină;
• jumătate de linguriță de sare.

Umplutura:

• 2 linguri de unt;
• 2 căței de usturoi, mărunțiți;
• o ceapă tăiată mărunt;
• 2 morcovi, curățați și dați pe răzătoare;
• 2 căni și jumătate cu ciuperci fin mărunțite;
• o linguriță de busuioc uscat și sare;
• jumătate de cană de crutoane, brânză Cheddar și cubulețe de brânză feta;
• 2 ouă, bătute ușor;
• 3 sau 4 ciuperci tăiate în felii subțiri;
• o lingură de semințe de susan prăjite.


Mod de preparare:

Se ung formele de brioșe cu ulei și se tapetează cu hârtie de copt. Într-un castron se amestecă cartofii cu ceapa, oul, făina și sarea. Cantitatea obținută se împarte în mod egal în cele 12 forme. Se ung cu ulei. Se coc la cuptor la circa 200ºC în jur de 20 de minute, până când marginile devin aurii.

Umplutura: Între timp, într-o tigaie încinsă se amestecă untul, usturoiul, ceapa, morcovii, ciupercile, busuiocul și sarea, până ce se înmoaie (circa 10 minute).
Se adaugă crutoanele, brânza Cheddar, cubulețele de feta și ouăle. Amestecul se împarte în cele 12 forme, deasupra se pun feliile de ciuperci, iar la final se presară semințe de susan. Se bagă din nou la cuptor, se reduce temperatura la 180ºC și se lasă timp de 25 de minute. Înainte de servire se îndepărtează cu grijă hârtia de copt.

Vizualizări: 3233

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor