Diete

Publiciatate



Rulada cu fructe

Data adăugării: 2010-12-14 11:56:27
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Indiferent dacă ești sau nu la dietă, indiferent dacă ești foarte atentă cu ceea ce mănânci sau nu, un lucru este cert, Crăciun fără dulciuri nu se poate! Ce zici însă de niște dulciuri speciale, unde o porție are mult sub 200 de calorii?

Rulada cu fructe este un dulce pe care nu-l poate refuza nimeni. Ingredientele sunt suficiente pentru zece porții – fiecare având exact 150 de calorii. Neapărat păstrează rețeta pentru Crăciun. Se prepară repede și nu ridică niciun fel de probleme.

Ca să pregătești rulada cu fructe ai nevoie de trei ouă, 85 de grame de zahăr tos, plus o lingură de zahăr, 85 de grame de făină, o jumătate de plic de praf de copt, esență de vanilie. Pentru umplutura ruladei ai nevoie de o lingură de zahăr, 100 de grame de iaurt gros, 100 de grame de brânză de vaci degresată, 100 de grame de amestec de fructe de pădure congelate (se găsesc ca atare în toate marile magazine), două fructe de mango bine coapte, o lingură-două de semințe de rodie.

Începe prin a prepara blatul. Bate ouăle împreună cu 85 de grame de zahăr până rezultă o spumă fină. Adaugă făina, praful de copt și esența de vanilie amestecând încet. Pregătește o tavă de 30×24 de centimetri. Unge tava cu puțină grăsime și așează o foaie pentru copt și toarnă compoziția pentru blat. Presară uniform deasupra o lingură de zahăr. Coace blatul în cuptorul încins bine, la foc potrivit pentru 15 minute.

Amestecă iaurtul cu brânza de vaci și adaugă zahărul. Bate totul fine folosind un mixer electric. Pentru un plus de aroma poți pune coaja rasă de lămâie sau de portocală. Lasă crema la rece. Dezgheață fructele încet, în frigider, timp de 24 de ore. Rade fructele de mango pe răzătoarea mare.

Când blatul este bine făcut, scoate-l pe o planșetă și desprinde ușor hârtia de copt. Partea cu zahăr rămâne la exterior. Pe partea cealaltă întinde crema de iaurt, așează fructele uniform și rulează cu grijă. Împachetează rulada într-o folie de aluminiu, ca să stea rulata și lasă-o la rece două ore. După acest interval este numai bună de mâncat.

Două secrete:
- blatul se poate face din vreme pentru că se poate congela, fără să-și piardă proprietățile.
- Poți pune orice fructe vrei. Combinațiile sunt nenumărate și țin doar de imaginația ta.

Vizualizări: 3393

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor