Diete

Publiciatate



Ciorbă țărănească de manzat

Data adăugării: 2010-12-07 20:01:25
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Ingrediente:

• Carne manzat (pulpă, spata) – 750 g
• Morcov – 150 g
• Rădăcină de pătrunjel – 75 g
• Păstârnac – 75 g
• Rădăcini de țelină – 100 g
• Ceapă uscată – 150 g
• Cartofi – 300 g
• Ardei gras verde – 150 g
• Varză albă – 100 g
• Roșii – 300 g
• Bulion de tomate – 50 g
• Leuștean verde – 50 g
• Mazăre verde boabe – 100 g
• Fasole verde – 150 g
• Pătrunjel Verde – 50 g
• Borș – 1000 ml
• Sare – 30 g

Mod de preparare:

1. Carnea de manzat se spală și se taie în cuburi.
2. Legumele rădăcinoase, după curățire și spălare, se taie în triunghiuri.
3. Ardeii, curățați și spălați, se taie în fâșii, varza curățată se taie în careuri, iar ceapa se taie mărunt.
4. Cartofii se curăță, se spală și se taie în cubulețe.
5. Roșiile curățate și spălate se opăresc, se decojesc și se taie în felii.
6. Păstaile de fasole se rup în câte 2-3 bucăți și împreună cu mazărea, curățate și spălate, se fierb.
7. Leușteanul și pătrunjelul, după curățare și spălare, se taie mărunt.
8. Carnea se fierbe în apă rece cu sare; se spumează de mai multe ori. Se adaugă ceapa, morcovii, păstârnacul și rădăcinile de pătrunjel și țelină, și se fierb.
9. După 10-15 minute, se adaugă ardeiul gras, cartofii și varza și se continuă fierberea.
10. Când cartofii au fiert, se adaugă fasolea și mazărea fierte, pasta de tomate diluată cu puțina apă, borșul, roșiile;
11. Se sărează după gust și se continuă fierberea 5-6 minute.
12. La sfârșit se adaugă leușteanul și jumătate din cantitatea de pătrunjel verde.

Informații nutriționale:

Calorii 87.3 kcal/100g
Colesterol 127.8 mg/100g
Grăsimi 1.7 g/100g
Carbohidraţi 8.4 g/100g
Proteine 8.6 g/100g

Vizualizări: 2715

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor