Diete

Publiciatate



Pui Tandoori (pentru 6 porții)

Data adăugării: 2010-11-27 17:41:35
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Ingrediente:

• 3 piepturi mari de pui (aproximativ 450 gr fiecare)
• 1/2 linguriță boia iute
• 1/2 linguriță sare (opțional)
• 1 vârf de cuțit piper negru măcinat

• 3 linguri zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
• 1 cană iaurt simplu degresat
• 3 căței de usturoi tocați
• 1/2 linguriță ghimbir
• 1 ceapă mică, tocată grosier
• 1 lingurița semințe de chimen
• 1/2 linguriță hrean ras
• 1 lămâie tăiată felii (opțional)
• câteva fire de pătrunjel (opțional)
Mod de preparare:

1. Amestecați 1 linguriță de boia iute, sare, piper și zeamă de lămâie.
2. Frecați piepturile de pui cu acest amestec și puneți-l deoparte pentru 15 minute.
3. Folosind mixerul sau robotul de bucătărie amestecați iaurtul, usturoiul, ghimbirul, ceapa, chimenul, hreanul și restul de boia.
4. Puneți piepturile de pui într-un castron și adăugați sosul de iaurt amestecând bine pentru a-i acoperi uniform. Acoperiți vasul și țineți la frigider cel puțin 8 ore, întorcând carnea din când în când.
5. Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
6. Puneți piepturile de pui într-o cratiță și introduceți-i la cuptor pentru 45-60 de minute sau până când se frăgezesc bine, adăugând din timp în timp câte o lingură de sos de iaurt.
7. Verificați dacă s-au copt înțepându-i cu o furculiță; zeama care iese trebuie să fie limpede.
8. Serviți fierbinte.
9. Înainte de a mânca, îndepărtați pielea de pe carnea de pui.
10. Puteți garnisi cu lămâie și pătrunjel.

Informații nutriționale per porție:

Calorii 150 kcal;
Proteine 22 gr;
Carbohidrați 8 gr;
Grăsimi 4 gr;
Sodiu 100 mg;
Colesterol 90 mg;
Fibre 1 gr.

Vizualizări: 1851

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor