Diete

Publiciatate



Cannellonni (din grâu dur) cu urdă

Data adăugării: 2010-11-19 15:48:13
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Ingrediente pentru 11 porții:

• Cannelloni din făină din grâu dur – 250g
• Urdă – 250g
• Ouă proaspete – 95g (2 bucăți)
• Sare de/pentru masă – 6g (1 linguriță)
• Lapte pasteurizat 2,5% grăsime – 100ml
• Apă plată – 100ml
• Cașcaval 17% grăsime, fără lactoză – 60g
• Mărar – 60g

Mod de preparare:

1. Se pun 2 l apă într-un vas, la fiert. Când apa dă în clocot, se adăugă 1 linguriță sare și se amestecă foarte bine.
2. După ce sarea s-a dizolvat, se adaugă cannellonni. Se fierb 4 minute.
3. Se scurg de apă și se răstoarnă pe un platou.
4. Într-un castron, urda se amestecă cu ouăle, sarea și mărarul tocat mărunt.
5. Laptele se amestecă cu apa.
6. Se ia un vas (de preferat de teflon), se toarnă 100 ml de amestec lapte și apă.
7. Cannelloni se umplu cu pasta de urdă și se așează unul lângă celălalt în vas.
8. Peste primul strat se presară jumătate din cașcavalul răzuit.
9. Se așează al doilea strat de cannelloni umplute.
10. Se toarnă 100 ml lapte cu apă și se presară cașcavalul răzuit rămas.
11. Se dă la cuptor, pentru 20-25 minute.
12. Când sunt gata, se scot din cuptor, se lasă puțin la răcit, după, se pot servi.

Poftă bună!

Din ingredientele de mai sus rezultă 1535 gr. O porție, 2 cannelloni umpluți, are ~140 gr.

Calorii 105.3 kcal/100g
Colesterol - mg/100g
Grăsimi 2.3 g/100g
Carbohidraţi 13.8 g/100g
Proteine 7.2 g/100g

Vizualizări: 2324

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor