Alimente care fac minuni pentru sănătatea și frumusețea ta! Află care sunt acestea |
Menta - planta minune! Ce se întîmplă în corpul tău atunci cînd o consumi |
Cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere! Ce trebuie să bei ca să scoți toxinele din corp. |
Horoscop lunar 2024 "Octombrie"
Știai că majoritatea populației suferă de o deficiență de vitamina K2? Acest lucru se întâmplă mai ales în afara continentului asiatic - unde soia este un aliment de bază. În țările vestice, produsul nu este foarte popular în magazine, nefiind agreat din cauza mirosului și gustului ciudat pe care îl are.
Vitamina K2 naturală este produsă de diferite specii de bacterii. Alimentele fermentate, precum brânza și laptele covăsit sunt alegeri bune ca sursă naturală de vitamina K2. Aceste alimente au însă un nivel relativ scăzut de vitamina K2, necesitând un consum mare. Cea mai bună pentru această vitamină este mâncarea tradițională japoneza Natto, obținută din soia fermentată. Acest fel de mâncare este neobișnuit de bogată în vitamina K2 naturală.
Un aport alimentar insuficient de vitamina K2 crește riscul de depunere a calciului la nivelul arterelor, ducând la artere inelastice, rigide și de legare ineficientă a calciului în oase, ducând la oase fragile. Acest lucru a fost demonstrat prin cercetări privind activarea sau inactivarea proteinelor din oase și din pereții vaselor arteriale.
Persoanele care suferă, atât de boli cardiovasculare cât și de osteoporoză, prezintă o lipsă de calciu. În multe cazuri, calciul a fost găsit depozitat pe pereții vaselor de sânge - rezultând artere rigide și fragile - fiind insuficient în oase și afectând astfel rezistența și densitatea lor.
Prin urmare, nu este suficient a se consuma cantitatea necesară de calciu, ci este nevoie și de o distribuire și utilizare corespunzătoare a mineralului în corp. O cantitate mică de calciu poate duce la oase friabile, iar o cantitate mai mare îmbunătățește sănătatea oaselor, dar duce la calcifierea arterelor, rezultând o proastă circulație a sângelui, cu creșterea riscului de evenimente cardiovasculare. Acest efect este cunoscut sub numele de "Paradoxul Calciului".
Conform ultimelor studii, calcifierea arterelor și lipsa calciului din oase poate fi un rezultat al insuficientei de vitamina K2 în urma unui regim alimentar neadecvat.
Spanacul, broccoli, varza, varza de Bruxelles, fasolea verde, sparanghelul, napii, mazărea, morcovii și conopida sunt surse excelente de vitamina K, alături de iaurt. Surse de vitamina K2 sunt și gălbenușul de ou, ficatul, anumite tipuri de brânză. Dacă mai vreți încă un argument puternic, sursele de vitamina K sunt foarte sărace în calorii: 100 g de napi fierți au 36 calorii, spanac fiert: 41, gulia: 29, varza de Bruxelles: 61 calorii, broccoli: 44 calorii, pătrunjel proaspăt: 3, lăptuci: 16 calorii. Toate aceste legume asigură doza zilnică recomandată de vitamina K, unele chiar conțin de 10 ori mai multă (napi, spanac). De asemenea, există suplimente obținute din alimentul japonez Natto, soia fermentată, prin utilizarea de culturi bacteriene controlate.
nui kear ceea a catam