Diete

Publiciatate



Vrei să te pui pe slăbit? 10 lucruri de care trebuie să ții cont

Data adăugării: 2016-04-07 07:30:33
Adăugat de: Hristina
Autor: perfecte.md

Vrei să scapi de kilogramele în plus, dar primești o mulțime de informații contradictorii în ceea ce privește regulile de alimentație? Iată ce trebuie să știi atunci cînd te apuci "de slăbit":

1. Sucurile de detoxifiere sunt bune, dar nu te baza numai pe ele
Sunt utile atunci cînd vrei să ții o dietă pe termen lung, însă aceasta necesită multă voință și este dificil de pus în practică. Se recomandă schimbări mai mici în dieta zilnică, nu atît de drastice precum trecerea pe sucurile de detoxifiere.

2. Consumul de apă este de preferat consumului de sucuri
Există sucuri pe piață care sunt mai tentante decît apa, din simplul motiv că sunt gustoase. Pe termen lung însă, apa este cea mai bună variantă, mai ales datorita faptului că ajută la hidratarea pielii și la atenuarea ridurilor fine.

3. Alege o alimentație cît mai diversificată
Este crucial să avem o dietă cît mai echilibrată. Dietele care propun eliminarea unor alimente - precum carne, zahăr sau carbohidranți - nu sunt bune pentru sănătatea noastră. Este adevărat însă că acestea trebuie consumate chibzuit.

4. Evită produsele semipreparate din magazine
Desigur, există produse pe care scrie “numai arome naturale” și acest lucru faciliteaza vînzarea lor. Nu există însă o normă în ceea ce priveste “aromele naturale”, iar unele iaurturi chiar au adaugate 40 de grame de zahar pe porție.

5. Alege pîinea și zaharul brun
Alimentele în varianta brună sunt mai bogate în elemente nutritive - te ajută să mănînci mai puțin deoarece oferă senzația de satietate.

6. Ziua în care poți “trișa” este un mit
Sunt mai multe diete care abordeaza ideea de a te lăsa o zi să mănanci tot ceea ce vrei. Acest lucru nu este sănătos și chiar te poate face să te simți rău. Cînd vrei să trișezi, alege un "aliment păcătos" pe care să îl consumi după masă, doar pentru a-ți satisfice pofta.

7. Exercițiile fizice și dieta merg mînă în mînă
Există anumite mituri care se rezumă la ideea că atîta timp cît ești într-o dietă se recomandă să nu faci miscare fizică. Acest lucru este greșit. Pentru o viață sănătoasă ar trebui să facem cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi și alimente consumate fără nici un tip de abuz.

8. Te poți descurca și fără alimentele care accelereaza metabolismul
Ceaiul verde este cea mai cunoscută băutura care ajută metabolismul, însă daca nu îți place aroma nu este un lucru esențial în menținerea siluetei. Există alte metode prin care îți poți ajuta metabolismul.

9. Nu trebuie să te epuizezi la sală
Poate ești tentat să crezi că dacă stai 3 ore la sală și faci exercitii pînă leșini, vei slăbi mai repede. Studiile au arătat însă că este mai sănătos și mai benefic să îți împarți acea energie pentru întreaga zi decît să o consumi pe toată într-o ședință de sport intens.

10. Evită gustările dintre mese
Este important ca organismul să se obișnuiască cu cele 3 mese principale pe zi. Astfel, ar trebui ca mîncărurile de tip “snacks” să fie evitate pentru că ele ajută la creșterea nivelului de zahar din sînge, care apoi scade brusc și induce senzația de foame.

Vizualizări: 1915

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor