Diete

Publiciatate



Ce fructe trebuie să mănânci iarna pentru creșterea imunității

Data adăugării: 2010-12-06 18:17:09
Adăugat de: Hristina
Autor: -

E adevărat că iarna nu există o varietate atât de mare de fructe ca vara, însă fructele care se găsesc în sezonul rece sunt pline de vitamine și foarte hrănitoare. Portocalele și grapefruitul sunt bogate în vitamine C, acid folic și fitochimicale – asociate cu protecția împotriva anumitor tipuri de cancer, boli de inima și atacuri de cord.

Grapefruitul roz și roșu conține licopen, un element nutritiv care protejează împotriva cancerului de prostată.

Un alt fruct excepțional pentru consum iarna este rodia.
Ce-i drept, ca să mănânci o rodie ai nevoie de timp și răbdare. Ah, și atenție! Pentru că semințele acelea roșii din interior pătează! Le poți consuma ca atare sau în salata de fructe, iaurt sau împreună cu cereale la micul dejun.
Rodiile conțin polifenoli, niște oxidanți foarte puternici. Acum este sezonul lor.

Excelente de consumat în sezonul rece sunt fructele de pădure, chiar dacă nu este tocmai sezonul lor.
Afine, căpșuni și zmeura găsiți acum tot timpul anului, congelate, în supermarket. Medicii susțin că fructele congelate sunt la fel de hrănitoare ca și cele proaspete. De obicei, fructul se congelează imediat după ce este cules, astfel încât conținutul de vitamine și minerale este conservat.

Desigur, bananele nu pot lipsi din dieta ta zilnică. Conțin potasiu, un mineral care ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control.

În concluzie, mâncați fructe zi de zi pentru a ajuta la creșterea aportului de fibre, vitamine, minerale și fitochimicale din organism.

Vizualizări: 3126

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor