Diete

Publiciatate



Importanța fructelor în dietă

Data adăugării: 2010-11-23 19:23:16
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Fructele joacă un rol vital în dieta noastră. Ele au fost printre cele mai vechi surse de hrană cunoscute de omenire. Fructele sunt delicioase şi conţin vitamine esenţiale, minerale şi enzime, care sunt esenţiale pentru menţinerea sănătoasă a organismului nostru. O dietă sănătoasă ar trebui să conţină o mare varietate de fructe, deoarece un singur fruct nu vă poate oferi toate elementele nutritive de care are nevoie organismul.

Fructele proaspete, sucurile de fructe și fructele uscate sunt elementare în dieta noastră de zi cu zi. Acestea pot fi consumate ca desert după fiecare masă, deoarece acestea sunt ușor de digerat de organismul nostru. Fructele, în general, sunt surse minunate de antioxidanţi naturali care protejează organismul împotriva deteriorării celulelor, astfel fiind foarte eficiente în lupta împotriva diferitor boli.

Pe lângă aceste beneficiile minunate, fructele curăţă sângele, stimulează procesele metabolice în organism şi vă va oferi energie pentru un nou început de zi. O dietă naturală, bogată în fructe zemoase vă va ajuta să vă mențineți o stare bună de sănătate, precum şi o piele frumoasă.

• Fructele conțin apă în jur de 90-95%, care ajută organismul pentru a elimina toxinele și toate materialele reziduale din organism. În acest fel fructele promovează o sănătate mai bună şi o piele clară.

• Dacă aveţi de gând să slăbiți, fructele sunt alegeri excelente pentru a scăpa de unele kilograme în plus. O mare alternativă, de a pierde în greutate, este de a opta pentru o dietă de fructe, care poate fi formată dintr-un fruct specific sau diferite fructe.

• Un consum regulat de fructe proaspete are un efect de hidratare, deoarece aceste produse alimentare delicioase menţin nivelul de umiditate din organism.

• Fructele uscate, cum ar fi stafidele, curmalele, prunele sau caisele sunt surse excelente de fier și calciu, care sunt vitale pentru întărirea oaselor şi reglarea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol în organismul nostru.

• Fructele citrice, cum ar fi lămâia, portocalele, grapefruitul au un conținut mare de vitamina C. Evitaţi gătitul, deoarece din cauza temperaturilor ridicate, fructele își vor pierde elementele importante ca și glucidele, mineralele şi valoarea lor nutritivă.

• Bananele, smochinele, strugurii, merele sunt importante pentru îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale diferite. Pepenii verzi sunt foarte eficienți pentru curăţarea rinichilor şi reglarea tensiunii arteriale.

Lămâia, rodiile sau merele ajută şi pentru a menţine buna funcţionare a inimii și în acelaşi timp reduce riscul de a dezvolta diverse boli de inimă.

Fructele întregi sunt întotdeauna mai bune decât sucurile, deoarece datorită conținutului lor fibros, acţionează ca niște laxative naturale. Consumul regulat de fructe proaspete va stimula digestia și previne constipația.

Fructele sunt o parte absolut esenţială a unei diete sănătoase, echilibrate. Dacă doriţi să vă mențineți aptitudinile fizice şi psihice a corpului, ar trebui să includeți cât mai multe fructe delicioase și proaspete în dieta de zi cu zi.

Vizualizări: 3014

Comentarii:

Comentariul a fost adăugat de: Elena
Data: 2012-10-20 19:01:06


Cum sa slabesti 10-15 kg intro luna..?cu o dieta de fructe?

Comentariul a fost adăugat de: Hristina(administrator)
Data: 2012-10-23 23:31:48


Elena, pentru a slăbi nu trebuie să consumi doar fructe, dar să le introduci în regimul tău alimentar(ca o gustare între mesele principale)


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor