Diete

Publiciatate



6 alimente care distrug orice dietă

Data adăugării: 2010-11-17 15:33:52
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Salata îngraşă? Da, dacă nu ştii să o prepari corect. Dacă nici o dietă nu a dat roade, ai făcut greşeli în opţiunile alimentare. Descoperă alimentele care ţi-au distrus dieta!

Ştiu că ai încercat o sumedenie de cure de slăbire care mai de care mai restrictive, însă niciuna nu pare să fi avut rezultatul la care te aşteptai. Dacă te-ai întrebat de ce, înseamnă că trebuie să citeşti rândurile de mai jos ca să nu mai faci aceleaşi greşeli pe viitor. Iată care sunt alimentele pe care cu siguranţă le-ai consumat în timpul dietei, fără să ştii ce bogăţie de calorii conţin.

Salatele cu dressing
Nu te lăsa înşelată de faptul că mănânci salată, ci fii atentă la ingredientele şi sosurile adăugate în compoziţie. Dacă are fel de fel de dressing-uri nu vei rezolva nimic, pentru că va fi bogată în calorii şi grăsimi. În special, salata “Caesar” este mult mai bogată în calorii decât ai crede, tocmai din cauza dressing-ului folosit. Mai bine alege o salată care ştii cu siguranţă că pe lângă diversele legume are doar ulei de măsline, puţină sare şi mirodenii.

Batoanele energizante
Potrivit specialiştilor, multe dintre batoanele pentru slăbit au mai mult de 500 de calorii, dar cu un preţ mult mai mare decât un baton obişnuit de ciocolată. Nu te ajută la slăbit, cu atât mai mult dacă are şi cantităţi însemnate de zahăr. Ca să faci alegerea corectă, citeşte întotdeauna ingredientele de pe etichetă şi cumpără batonul care nu are mai mult de 200 de calorii, dar cu un plus de fibre care îţi vor da o senzaţie de saţietate.

Băuturile fără zahăr
Specialiştii susţin că suntem tentaţi să asociem sucurile carbogazoase fără zahăr cu o porţie de cartofi prăjiţi sau alte alegeri la fel de nepotrivite, din categoria fast-food. Mai bine evită pe cât posibil aceste băuturi. Dacă eşti convinsă că vei rezista tentaţiei, poţi să consumi puţin suc, însă stai departe de fast-food. Ai grijă la aportul caloric zilnic.

Laptele degresat
Mai nou avem tendinţa de a cumpăra laptele doar degresat, însă tot mai are grăsimi saturate care sunt mult blamate pentru răul pe care îl fac odată ajunse în organismul nostru. Prin urmare nu rezolvi mare lucru, pentru că diferenţa este foarte mică între cele două tipuri de lapte. Laptele integral are 150 calorii, 8 grame de grăsime, 5 grame de grăsimi saturate, în timp ce varianta degresată are 130 calorii, 5 grame de grăsime şi 3 grame de grăsimi saturate. Diferenţa apare atunci când alegi laptele total degresat care are doar 80 de calorii şi niciun gram de grăsime. Dar nu uita că grăsimile sănătoase (avocado, uleiul de măsline, seminţele şi nucile crude) au o importanţă primordială în organism şi nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică.

Frişca
Dacă vrei să bei o cafea alege varianta cea mai simplă, nicidecum toate combinaţiile cu tot soiul de siropuri, arome şi creme adăugate. De exemplu, frişca aduce 580 de calorii în plus şi 15 grame de grăsimi saturate care afectează sănătatea inimii.

Iaurturile cu fructe
Cu siguranţă te-ai gândit că e desertul cel mai sărac în calorii pe care poţi să îl incluzi într-o cură de slăbire. Ei bine, nu este deloc aşa. Foarte multe firme producătoare adaugă cantităţi însemnate de zahăr, fructoză, sucroză sau alţi îndulcitori. Asta înseamnă că la fiecare 170 de grame consumate vei mai aduce 90-130 de calorii în plus.

Vizualizări: 3005

Comentarii:

Comentariul a fost adăugat de: Andrei
Data: 2010-11-17 16:29:51


Înteresante sfaturi. Multumesc.


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor