Diete

Publiciatate



Cele mai puternice 12 alimente

Data adăugării: 2010-11-12 21:13:02
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Alimentele "vii" sunt esențiale pentru o sănătate de fier. Află care sunt cele mai puternice alimente care îți întăresc sănătatea, oferind organismului toți nutrienții de care are nevoie.

Potrivit dr. Gillian McKeith există 12 alimente care nu trebuie să lipsească din alimentația noastră.

1. Germenii sunt bogați în enzime, enzime antioxidante, elemente anti-îmbătrânire, vitamine, minerale, aminoacizi, clorofilă, proteine complete, fibre și pigmenți. Au rolul de a îmbunătăți digestia, dau vitalitate, energie, întăresc organismul și oferă protecție împotriva radicalilor liberi;

2. Meiul este bogat în fier, magneziu, potasiu, siliciu, complexul vitaminic B și vitamina E. Are rolul de a ajuta digestia, îmbunătățind asimilarea substanțelor nutritive. De asemenea, îndepărtează acidul în exces și împiedică dezvoltarea ciupercilor;

3. Lucerna conține o cantitate mare de enzime digestive și bioflavonoide, vitamine, minerale, aminoacizi și de patru ori mai multă vitamina C decât majoritatea citricelor. Are rolul de a regla problemele digestive, arsurile stomacale, gazele, balonarea, malabsorbția, favorizând descompunerea grăsimilor, a celulozei și a amidonului;

4. Aloe Vera este bogată în steroli vegetali, aminoacizi și polizaharide. Are rolul de a reface țesuturile deteriorate, reduce inflamațiile și ajută digestia;

5. Orzul verde conține antioxidanți puternici și multe proteine ușor asimilabile în comparație cu cele din carne. Are rolul de a îmbunătăți nivelul energetic și rezistența, protejează țesuturile și înlătură din corp substanțele poluante;

6. Semințele de in conțin un echilibru perfect între acizii grași esențiali omega-3 și omega-6. Au rolul de a regla greutatea corporală și funcțiile intestinale, reduc colesterolul, îmbunătățesc tonusul pielii, imunitatea și reproducerea;

7. Pătrunjelul are mari cantități de betacaroten, vitamina B12, clorofilă, calciu, mai multă vitamina C decât citricele. Are rolul de a ajuta mecanismele de apărare ale corpului, suprima bacteriile dăunătoare și întărește imunitatea;

8. Algele marine constituie sursa cea mai ușor digerabilă de minerale, având un rol esențial în îmbunătățirea digestiei și asimilarea substanțelor nutritive. De asemenea, ajută la menținerea unei greutăți constante;

9. Stevia conține proteine, fibre, carbohidrați complecși și vitamine. Are rolul de a înlătura pofta de dulciuri și de a controla apetitul alimentar;

10. Floarea soarelui este bogată în acizi grași esențiali, vitaminele A, E, D și complexul B, zinc, fier, calciu, mangan, fosfor, proteine și substanțe lipotrope. Semințele crude de floarea soarelui sunt considerate cel mai bun "stimulent" energetic;

11. Algele sălbatice verzi-albastre conțin aproape orice element nutritiv cunoscut și au rolul de a îmbunătăți memoria, imunitatea, vitalitatea, ajutând la îndepărtarea bacteriilor nesănătoase, a patogenilor, a bacteriilor, virușilor, răcelilor și gripelor;

12. Quinoa este considerată cea mai puternică proteină, mai folositoare decât cele care se găsesc în carne, având în conținutul ei toți aminoacizii esențiali. De asemenea, este o bună sursă de calciu, mult mai ușor asimilabil decât cel din lapte. Are rolul de a întări oasele, crește performanțele sexuale.

Vizualizări: 3264

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor